Soms zijn er van die momenten dat je droomt en dat je denkt: wauw, vet gaaf! Een van die dromen is een plaats waarbij wonen, werken, zorg, onderwijs, ondernemen en sporten bij elkaar komen. Nu kunt u denken, tja dat is een stad, zoals Purmerend. Ja maar die droom gaat verder. Want in een normale stad gaat iedereen zijn gang om zijn ‘ding’ te doen.  Maar wat nu als alle belanghebbenden gaan samenwerken binnen een bepaald gebied? Waarbij een horeca ondernemer diensten biedt aan sportverenigingen en het onderwijs. Of wanneer het onderwijs nauw samenwerkt met het bedrijfsleven om de jonge volwassenen een vak te leren waar behoefte aan is zoals binnen de zorg, ict of sport. Of wanneer sportaanbieders meer met elkaar samenwerken en aan het onderwijs bewegingslessen aanbieden. In de vorm van clinics of gewoon een strippenkaart om tijdens of na school of studie even los te gaan.

En wij zien van dit laatste al vele voorbeelden in Nederland van sportaanbieders die creatief zijn met hun aanbod. Want het gedrag is aan het veranderen. Mensen willen flexibeler zijn met hun tijdindeling en niet te veel verplichtingen hebben. Maar aan de andere kant wil men niet als lid maar als klant of consument een bepaalde kwaliteit zonder te veel gedoe. Commerciële aanbieders houden hier al rekening mee maar sportverenigingen hebben hierbij nog een ontwikkeling door te maken.

Ook het aanbod van sportieve activiteiten vraagt om aanpassingen.

An aerial view of the University of North Carolina campus and surrounding area on April 21, 2013 in Chapel Hill, North Carolina.