AMUSEMENT MET OPTIMALE 3 D HD RESOLUTIE IN DE WIJK

Voor amusement gaan we vaak naar evenementen die buiten de grens van Purmerend liggen. En jaarlijks besteden weer velen geld aan de nieuwe TV technologie: gebogen oled-tv met een ultra hd-resolutie. Dit met de bedoeling een levensecht beeld te krijgen van favoriete sportprogramma’s.

SPORTAANBOD

Maar als u een paar stappen buiten de deur zet treft u doorgaans ook een sportaanbod dat u aanspreekt. In een beeldkwaliteit die de HD resolutie veruit overstijgt. De gemeente Purmerend (en namens hen SPURD) probeert zoveel als het kan de sportverenigingen te spreiden over de stad. Immers sport dient voor iedereen zowel in afstand als financieel bereikbaar te zijn. Dit is goed gelukt. Ook de sportaccommodatienota die dit voorjaar door de gemeenteraad behandeld wordt gaat nog steeds uit van dit principe.

KIJKEN BIJ DE BUREN

In onze vorige column kon u lezen over de kansen die de WMO voor de verenigingen biedt. Dit is ook een kans. Wie nodigt doorgaans niet zijn buren uit bij een feestje? U kunt kennismaken met de sport en naarmate u vaker komt wordt u wellicht enthousiast. En ook in 2015 zijn er weer vele mogelijkheden om kennis te maken met de sport. Zo is er begin maart ‘Start to Run’ van Nea Volharding. Hier kunt u onder deskundige leiding kennis maken met de diverse takken van atletiek. Ook zijn er in Slot Purmersteijn begin maart weer de Purmerendse kegel kampioenschappen. Of de clubkampioenschappen van Bavio nodigen natuurlijk uit om eens te kijken naar badminton. Geen Wimbledon maar wel live. Gaat uw voorkeur uit naar dansen, de Folklore dansgroep Purmerend organiseert een instuif in mei voor u. En voor de liefhebbers van snelheid, kom dan eind mei naar de Ned. Kampioenschappen inline skaten in Purmerend.

Dit is een grove greep voor de eerste maanden van dit jaar en zeker niet compleet. Kortom voor iedereen die meer dan 3 d HD resolutie wilt zien is er ook wat te zien. U dient het alleen te vinden. Via de website van de sportraad kunt u de websites van de sportverenigingen makkelijk vinden. Ga naar de sport die uw interesse heeft en ga naar de site van de vereniging.

VEEL VARIATIE VOOR DIVERSE DOELGROEPEN

Velen sporten kennen ondertussen varianten voor mensen die wel willen bewegen maar bij voorkeur niet op competitie niveau. Heeft u wel eens gehoord van voetbal voor ouderen? Voetbal op een kleiner veld vraagt minder conditie maar is voor het samen spelen minsten zo leuk. Iedere zaterdagmorgen vanaf 09.00 uur wordt er door een enthousiaste groep senioren (50/80 jaar) voetbal en volleybal gespeeld op het terrein van Korfbalvereniging BEP. Bij de voetbalverenigingen bestaat de mogelijkheid mee te doen aan de 35+ competitie. En bij de Purmer Boules op Sportpark de Munnik heeft u gelegenheid jeu de boules te spelen. Tijdens de wintermaanden overdekt en heerlijk verwarmd.

Bewegen binnen de sport

Sportraad Purmerend