buurtbewoners en de vele nodige beslissingen zijn de eerste contouren van de realisatie van de Multifunctionele sporthal en de verhuizing van de rugbyclub zichtbaar. Oorspronkelijk zou de rugby accommodatie in januari 2012 en de Multifunctionele sporthal in oktober 2013 opgeleverd worden.

WERKZAAMHEDEN VAN START

Wie nu echter langs de Flevostraat of over het fietspad Achterom rijdt kan met eigen ogen aanschouwen dat de werkzaamheden nu echt zijn begonnen. Bomen zijn verwijderd, de sloot tussen het oude A-veld van FC Purmerend en de Beukenkamp wordt gedempt en de sloot bij korfbalvereniging BEP verbreed. Geheel in overeenstemming met de bewonerswens zijn de bomen langs het Achterom gespaard.
Ook is inmiddels begonnen met het bouwrijp maken van het toekomstige kunstgrasveld voor de rugbyclub. (het oude A-veld van FC Purmerend).

AANBESTEDING AAN DE GANG

Gelijktijdig loopt de aanbesteding om een geschikte bouwer voor de Multifunctionele sportaccommodatie te vinden. Zover dit kan zullen lokale ondernemers als een onderaannemer dienen. Op de site van de gemeente treft u hier mee informatie over.
Als alles volgens plan verloopt zal midden dit jaar begonnen worden met de bouw van het nieuwe clubhuis voor de rugbyclub en zal er begin 2016 worden gestart met de bouw van de Multifunctionele sportaccommodatie en zal deze begin 2017 worden opgeleverd.

REGIOFUNCTIE

Als dit allemaal gerealiseerd is, is Purmerend weer een prachtige sportaccommodatie en een fraai rugbycomplex rijker die een belangrijke regiofunctie hebben. Voor de sport betekent dit ook dat er belangrijke regionale, en in sommige gevallen nationale wedstrijden, naar Purmerend gehaald kunnen worden.

PURMEREND SPORTIEF OP DE KAART

Het zijn voor Purmerend omvangrijke investeringen die wel beloond worden. Zo werd vorig jaar het Leeghwaterbad gekozen tot beste zwembad van het jaar 2015. Eind mei zullen de Nederlandse kampioenschappen Baan op de nieuwe piste van de IJs en inline-skateclub Purmerend worden verreden. Drie dagen lang zullen vele bekende topsporters op één van de snelste banen in Nederland te bewonderen zijn. Een primeur voor Purmerend!

INVESTERINGEN

Mede met de in de komende zomer aan te leggen nieuwe kunstgrasvelden bij Wherevogels en Purmersteijn en het in gebruik genomen nieuwe speelveld voor de jeugd op sportpark Weidevenne,
(FC Purmerend), begint onze stad zo langzamerhand over goede eigentijdse speel- sportaccommodaties te beschikken. En ook de hockey vereniging is druk bezig met plannen om tot een noodzakelijke moderne accommodatie te komen.

TOEKOMST

In de binnenkort te behandelen accommodatie-nota wordt verder doorgepakt om de verouderde sportinfrastructuur te verbeteren en aantrekkelijker te maken. Want meer bewegen is geen doel maar vooral een middel. Een middel om als stad gezonder te worden en, met sport als bindmiddel, een fijne en veilige stad te zijn voor iedere inwoner.