Special Forces wil in Purmerend het aangepast sportaanbod voor mensen die dat nodig hebben uitbreiden. Er is door vv De Wherevogels, FC Purmerend, vpv Purmersteijn en ZVVO Sandow in samenwerking met Rijser Transport, M.L. Kingschool, Prinsenstichting en Spurd gestart met aangepast voetbal. Mensen met een beperking raken door sportbeoefening fitter en sociaal vaardiger en krijgen meer zelfvertrouwen. Een prachtig initiatief van vrijwilligers en anderen die dit mogelijk maken.

Special Forces wint Lokaal Compliment 2013

Op 7 december, de landelijke vrijwilligersdag, kreeg Special Forces uit handen van wethouder Geoffrey Nijenhuis, het Lokaal Compliment uitgereikt. Deze jaarlijks terugkerende prijs van 1.000 euro wordt uitgereikt aan een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de Purmerendse samenleving.

De vrijwilligers van Special Forces zetten zich in voor sportaanbod voor mensen met een verstandelijke beperking in Purmerend. De ervaring leert dat mensen met een verstandelijke beperking door sport sociaal vaardiger worden en daardoor minder eenzaam. Bovendien ontplooien zij zich ook lichamelijk (motorisch), neemt overgewicht af en fitheid toe. Dit alles bevordert het zelfvertrouwen en zorgt voor betere integratie
in de samenleving en zelfs kans op een baan.

Extra prijzen

Het Coöperatiefonds van Rabobank Waterland gaf de Aanmoedigingsprijs van 500 euro aan Stichting
Wij-Allemaal. De vrijwilligers van deze stichting geven mensen met kanker en hun naasten weer een positief gevoel en zorgen voor dat belangrijke steuntje in de rug gedurende een moeilijke tijd.
Projectgroep Autismeweek Purmerend kreeg van Intermaris de Schouderklop ter waarde van 250 euro, omdat zij met diverse activiteiten Purmerend en de regio meer autismevriendelijk maakt en bekendheid
geeft aan de problemen en kansen van mensen met autisme.

Samen meer!

Dit jaar was het thema ‘Samen meer!’. Mensen met én zonder beperking met elkaar in contact brengen,
zodat ze samen kunnen optrekken. Op de oproep van de gemeente om initiatieven aan te melden kwamen
11 reacties binnen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst voor de aangemelde initiatieven, werd de winnaar van het Lokaal Compliment 2013 door de aanwezige vrijwilligers zelf gekozen.