Bewegen is een integraal onderdeel van ons leven in Nederland. Of het nu gaat om dat zondagse potje voetbal met vrienden, die fanatieke tenniswedstrijd, of gewoon een ontspannen fietstocht door onze prachtige natuur, bewegen is waar we kracht uit putten en waar we verbondenheid in vinden.

Om dit te bevorderen kennen wij het Nationaal Sportakkoord. Het akkoord kent een aantal focusgebieden. Het daagt ons bijvoorbeeld uit om actiever te zijn, niet alleen voor het plezier, maar ook voor onze gezondheid. Sport brengt gemeenschappen samen, verbindt mensen met verschillende achtergronden en creëert een gevoel van trots en identiteit. Het akkoord ondersteunt programma’s die dit gemeenschapsgevoel versterken. Het Sportakkoord investeert in de ontwikkeling van sporttalent, wat betekent dat onze atleten de wereldpodia kunnen betreden en Nederland kunnen vertegenwoordigen met trots. De resultaten hiervan hebben recent nog gezien mat hockey, damesvoetbal en atletiek. Het akkoord bevordert milieuvriendelijke sportfaciliteiten en infrastructuur, waardoor we onze sport kunnen beoefenen zonder schade aan onze planeet. Sport is niet alleen entertainment, het is ook een economische drijfveer. Het akkoord ondersteunt de groei van de sportindustrie en creëert banen en zakelijke kansen. Het akkoord omarmt nieuwe technologieën om sport toegankelijker en boeiender te maken. Het zet zich ook in voor inclusiviteit, zodat iedereen, ongeacht achtergrond of beperking, kan deelnemen aan sport.

Het Nationaal Sportakkoord legt de overkoepelende visie en prioriteiten vast voor sportbeleid op nationaal niveau, terwijl gemeentelijke sportakkoorden dienen als de lokale implementatie van deze visie, afgestemd op de unieke behoeften en omstandigheden van elke gemeente. In Purmerend hebben wij als Sportraad samen met Spurd, H2O e-sport, Clup Welzijn, Opspoor, Horizon college, gemeente Purmerend en de sportkoepel een actieve rol bij de uitwerking van het lokale sportakkoord.  Het sportakkoord is een goed middel om te investeren in sport en bewegen waarvan we ook lokaal langzaam de effecten zullen gaan merken.

 

Sportakkoord Purmerend 2023-2027 >>