TALENT ONTWIKKEL JE NIET MET VLEESWAREN MAAR ONTDEK JE MET DE JSP

Sporten hoort leuk te zijn voor iedereen. Helaas komt het te vaak voor dat er langs de kant de nodige vleeswaren aan de spelers wordt toegeschreeuwd. Gemiddeld blijken 1 op de 7 van de sportende Nederlanders hier mee te worden geconfronteerd. De toeschouwers zullen voor een belangrijk deel worden gevormd door ouders. Dus dat bent u. Waarschijnlijk verwacht u van uw kind een prestatie die u zelf nooit hebt kunnen leveren. U hoopt dat uw kind dingen laat zien waarvan u alleen maar kon dromen. Wel, droom lekker verder.

UNIEK

Talent en aanleg heeft iedereen. Maar wel voor die zaken die iedereen uniek maken. Talent kun je echter alleen ontdekken door dingen te doen, hierin positief aangemoedigd te worden en het te proberen. Bewegen is iets dat moet. Een prestatie leveren is iets wat kan. Het hoeft niet. Maar wees gerust. In Purmerend hebben we de Jeugd-SportPas. (JPS).

LAAGDREMPELIG KENNISMAKEN

Het doel van Jeugd-SportPas is om kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met diverse vormen van sport. Spurd en vele sportverenigingen hebben er ook dit schoolseizoen voor gezorgd dat er gedurende vier periodes verschillende sporten worden aangeboden voor een zeer laag kennismakingstarief. Ook voor kinderen die al aan sport doen is het leuk om kennis te maken met andere sporten. Het aanbod bestaat uit uiteenlopende sporten, zoals onder andere: Aquafun, Aquasport, Atletiek, Basketbal, Breakdance, Duiken, Fitness, Free-running, Golf, Hockey, Honk- en softbal, Judo, Karate, Kickpunch, Korfbal, Krav Maga, Kunstschaatsen, Pencak Silat, Rhönrad, Ritmische Gymnastiek, Roeien, Rugby, Schermen, Special Forces Hockey, Special Forces Judo, Sport en Spel, Squash, Scouting, Tafeltennis, Tennis, Turnen, Voetbal, Volleybal, Waterpolo, Zaalvoetbal, Zelfverdediging, Zwemmen etc.

IS HET LEUK?

Het geheel is georganiseerd per sport en leeftijdsgroep en geeft een goede kans om eens aan een sport te proeven. Het voordeel is dat u voor de rest geen kosten hoeft te maken voor een lidmaatschap of de benodigde uitrusting. Nee gewoon kennismaken, eens proberen en kijken wat leuk is. Vooral dat laatste is belangrijk als motivatie.

KOEKJES BAKKEN

Dus zet uw ego aan de kant en kijk wat uw kind kan en leuk vindt. En mocht uw kind een talent in koekjesbakken zijn en niet in hockey dan is dat prima. Ga dan inzetten op het koekjesbakken, laat uw kind de sterren van de hemel bakken en de koekjes in uw wijk ronddelen. Dan is dat bewegen ook weer geregeld. De vierde en laatste periode in dit schoolseizoen start op maandag 23 mei en duurt t/m zondag 3 juli.

INSCHRIJVEN KAN T/M 15 MEI A.S.

ALS U MEER INFORMATIE WENST OVER DE JEUGD-SPORTPAS KUNT U KIJKEN OP DE WEBSITE VAN SPURD » 

Bewegen binnen de sport

Sportraad Purmerend