SPORT AWARDS NAAR SAMBON SPORTS, FLEUR JONG, YANNICK DÉTANT EN SELMA KONIJN
Met een grote glimlach stond Erik Kwakkel zondagavond op het podium van de Purmaryn. De coach van Sambon Sports (karate) was trots op de award ‘Beste Sport Team’, die zijn ploeg kreeg. “Ik ben ongelooflijk blij en trots. We hebben ook bizar veel prijzen gehaald.” De Award voor ‘beste sportvrouw’ ging naar Selma Konijn (kanoën), Yannick Détant (wielrennen) werd ‘beste sportman’ en de award ‘beste aangepast sporter’ ging naar Fleur Jong (atletiek).
Na een jarenlange afwezigheid van de regionale Sport Awards is het evenement door RTV Purmerend nieuw leven ingeblazen. Dat het een succes is geworden, bleek zondagavond tijdens het slotstuk van de sportieve strijd. In een volle Purmaryn werden de winnaars bekendgemaakt. Naast de punten van de jury kon het publiek al weken via SMS stemmen op hun favoriete sporters. De gala-avond werd live uitgezonden op het televisiekanaal van de omroep en via een stream.

TE TRAAG
Fleur Jong was blij met haar titel. “Ik wil iedereen bedanken die mij het afgelopen jaar heeft gesteund. Mijn coach, familie, vrienden, prothese makers: bedankt.” Yannick Détant omschreef zichzelf als ‘hardrijder’, met als toevoeging: “Ik ben een beetje te zwaar voor het klimmen, en te traag om te sprinten.” Ook Selma Konijn was erg blij met de award. “Mijn moeder verwachtte dat ik zou winnen. Ik zelf eigenlijk totaal niet meer. Ik ben heel erg blij met de prijs.”

AANMOEDIGINGSPRIJS
De aanmoedigingsprijs van de Sportraad ging naar Lisa Doorn. Tijdens het programma waren er optredens te zien van ER Studio, Kelly de Vos en ONE: The U2 Experience. RTV Purmerend kijkt tevreden terug op de organisatie en uitvoering van het sportgala. Producent Lars van der Manden: “De reacties waren lovend en ik ben ontzettend trots dat ruim vijftig vrijwilligers, waarvan dit niet hun dagelijkse werk is, het zo professioneel hebben kunnen neerzetten. Zowel voor de kijkers thuis, als in de zaal en backstage.”Er kwamen ruim 3000 sms’jes binnen.

WINNAARS
De awards werden uitgereikt door onder anderen Don Bijl (burgemeester Purmerend) Joyce van Beek (burgemeester Beemster) en Melvin Smid (initiatiefnemer van de Sport Awards editie 2010). Het is nog niet bekend of het sportgala jaarlijks terugkeert.
Wielrenner Yannick Détant heeft door zijn mooie resultaten een contract gekregen bij het SEG Cyclingteam. Hij won onder meer afgelopen jaar (2015) de klassiekers Het lage land en Kuurne – Brussel – Kuurne.
Selma Konijn is lid van kanovereniging Argonauten en is bij de junioren tijdens het NK K1 1e geworden op de 200 en 500 meter vlakwaterkano en 2e met K2 op de 200, 500 en 3000 meter. Heeft het afgelopen jaar (2015) een NOC/NSF status behaald.
Het SambonSports Karate Team timmert zowel nationaal als internationaal behoorlijk aan de weg. Bij het NK jeugd onder 21 jaar werd in november 2014 liefst 7 medailles gewonnen en tijdens het laatste NK in september nog eens zes en het leverde bovendien een Nederlands kampioenschap op.
Fleur Jong uit de Beemster heeft op haar blades een uitstekende prestatie geleverd. Tijdens het wereldkampioenschap in Catar, één van haar eerste grote wedstrijden, won zij een welverdiende bronzen plak op de 200 meter. Zij richt zich dan nu ook op de Paralympische spelen in Rio

BRON: Rodi media